Helprotese

Helproteser er en erstatning for alle naturlige tænder i over/undermund. Protesen anvender det naturlige vakuum, der skabes mellem protese og akryl (basisdel af protesen) til at sætte sig fast i munden.

Delprotese

Hvis man mangler en eller flere tænder i over- eller undermunden, kan den/de erstattes af en delprotese. En delprotese kan tages ud og børstes. Den sidder fast ved hjælp af nogle metalbøjler, der omringer nogle af dine egne naturlige tænder. Ved fremstilling af en delprotese foretages en individuel vurdering af, hvilke af dine tænder der er egnet til at som ”bøjletænder”.

Tryklås protese med implantater

Et rigtig godt alternativ til en hel protese er en tryklås protese. Man kan anvende tryklås protese ved indsættelse af 2-5 implantater i kæbeknoglen, som sikrer at protesen holdes fast på en sikker og stabil måde.

Tryklåsene sikrer, at protesen altid sidder fast, og at den ikke bevæger sig under tale og tygning. En protese baseret på to eller flere tryklåse (med implantater) er derfor en mere komfortabel løsning til patienter uden eget tandsæt.