Tandlægeskræk

10% af den danske befolkning lider af tandlægeskræk. Da dette er en betydelig størrelse har vi her på klinikken sørget for, at gøre en dyd ud af, at skabe trygge rammer og hjælpe dig igennem dit behandlingsforløb hos os. Vi ser det som vores fornemmeste opgave, at skabe en god stemning gennem åbensindet kommunikation og gensidig respekt.

Det er os et privilegium at…

…give dig den bedste behandling under de bedste vilkår. Dine krav og ønsker kommer i første række, og derfor står vi til din rådighed! Du har altid muligheden for at bestille en uforpligtende tid hos os. Vores team af tandlæger og tandplejere står klar til at besvare dine spørgsmål og til at forklare dig samtlige trin af dit behandlingsforløb.

Vi anbefaler at…

…du er helt og aldeles ærlig omkring din tandlægeskræk, når du henvender dig til Tandlægecenter Højbro Plads. Det er helt i orden, at føle sig usikker på en forestående tandbehandling, og det er meget lettere for vores tandlæger at gøre noget ved din angst, hvis vi er informeret om den. Vores tilgang til patienterne hos Tandlægecenter Højbro Plads bygger på åbenhed, og du er meget velkommen til at medbringe en musikafspiller eller andet, hvis det kan medvirke til at afhjælpe din tandlægeskræk under behandlingen.

Fakta om tandlægeskræk

Der findes forskellige grader af tandlægeskræk. Tanken om bedøvelsesnåle, lydene af tandlægeborene og den karakteristiske ”tandlægelugt” menes at fremprovokere skrækken.

Det estimeres dog, at cirka 13% af den danske befolkning er ramt af tandlægeskræk i sådan en grad, at de helt undgår tandlægebesøg, og videnskabelige studier har vist, at kvinder rammes hyppigere af tandlægeskræk end mænd.

Psykologer anslår, at tandlægeskrækken starter i forbindelse med traumatiske oplevelser med tandbehandlinger i barndommen. Derfor er det vigtigt, at rammerne omkring tandbehandlinger altid er trygge. Dette søger vi for hos Tandlægecenter Højbro Plads.